Големите потребители на вода в Южна Алберта се съгласиха да ограничат потреблението

...
Големите потребители на вода в Южна Алберта се съгласиха да ограничат потреблението
Коментари Харесай

Потребителите на вода в Южна Алберта се съгласяват да намалят потреблението в условията на суша

Големите консуматори на вода в Южна Алберта се съгласиха да лимитират потреблението си, в случай че тази пролет или лято има тежка суша.

Ребека Шулц, министър на околната среда на провинцията, споделя, че няма да се знае дали споразуменията би трябвало да бъдат изпълнени, до момента в който информацията за снежната завивка не се появи по-късно този месец.

Правителството на Алберта разгласи съглашения за шерване на вода, обхващащи четири подбасейни — река Red Deer, река Bow, главното дъно на река Oldman и горните притоци на Oldman.

Участващите общини се съгласиха да понижат потреблението на вода с сред пет и 10 %, в случай че нужни и Шулц споделя, че някои са почнали да го вършат самодейно.

38-те лицензополучатели, подписали покупко-продажбите – общини, региони за напояване и промишлености – покриват 90 % от водата, разпределена в басейните на Bow и Oldman и 70 % в басейна на река Red Deer.

Алекс Остроп от Асоциацията на регионите за напояване на Алберта споделя, че фермерите е трябвало да вземат сложни решения за това на кои култури да разпределят водата в кратковременен проект и доста от тях търсят концентрирайте се върху тези с по-висока стойност като картофи и захарно цвекло, за разлика от зърното.

Източник: globalnews.ca

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР